JEAN MONNET SEMINAR "EU LAW & GENDER":
Jean Monnet Module "EU Law & Gender"

 

 


 

JEAN MONNET MODULE

EU LAW & GENDER: MAKING EQUALITY EFFECTIVE

 


Voditeljica Jean Monnet modula

Izv. prof. dr. sc. Snježana Vasiljević, M. Phil (Cambridge),  je izvanredna profesorica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U srpnju 2019., Vlada RH ju je izabrala za ad hoc sutkinju pri Europskom sudu za ljudska prava.

Diplomirala je (summa cum laude) i doktorirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je četiri Dekanove te Rektorove nagrade, a kao studentica bila je stipendistica Zaklade Zlatko Crnić, Ministarstva znanosti i tehnologije te Sveučilišta u Zagrebu. 

Magistrirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta Cambridge, Darwin koledž kao Chevenig stipendist britanske vlade. Dobitnica je nagrade Američke odvjetničke komore za najbolji rad u području spolne diskriminacije.

Specijalizirala se na London School of Economics and Political Science, Faculty of Law, University of Liverpool, Johannes Koepler Univarsität Linz. Kao gostujuća istraživačica sudjelovala je u istraživanjima i nastavi na Columbia University, Law School, New York (2008. kao stipendistica američke vlade - JFDP program te 2012.) te University of California Los Angeles, School of Law (2014.). Uključena je u rad Agencije za temeljna prava EU, Akademije za europsko pravo u Trieru te Vijeće Europe kao nacionalna stručnjakinja.

Popis obavijesti
Forum
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
Repozitorij