STRATEŠKA KONFERENCIJA UNIC - EUROPSKOG SVEUČILIŠTA POST-INDUSTRIJSKIH GRADOVA:

Delegacija Sveučilišta u Zagrebu sudjelovala je na Strateškoj konferenciji UNIC - Europskog sveučilišta post-industrijskih gradova u Rotterdamu od 17. do 20. listopada 2022. godine

 

Kako će izgledati Europsko sveučilište post-industrijskih gradova (UNIC) u sljedećih šest godina? Koja je njegova misija i vizija? O ovim i brojnim drugim pitanja raspravljali su predstavnici deset sveučilišta uključenih u savez Europskih sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC). U delegaciji Sveučilišta u Zagrebu sudjelovali su predstavnici s Pravnog, Ekonomskog, Medicinskog i Prirodoslovno - matematičkog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, rektorata, studenata te predstavnica Grada Zagreba.     

Organizatori s Erasmus sveučilišta u Rotterdamu pripremili su niz panela, okruglih stolova i radionica s ciljem povezivanja partnerskih sveučilišta i pripreme novih aktivnosti i planiranih rezultata sljedećem šestogodišnjem periodu. Kreativnost, uključivost i povezanost nastavnika, studenata i istraživača međusobno i s lokalnom zajednicom i dalje ostaju glavni prioriteti UNIC-a.
 
Konferencija je ujedno bila i prilika za analizu ostvarenih rezultata u prve dvije godine provedbe UNIC-a. 


Osim za formalne sastanke bila je ovo prilika i za učenje, povezivanje i razmjenu iskustava s našim partnerima – sveučilištem Deusto iz Bilbaoa, Španjolska, Ruhr iz Bochuma, Njemačka, Koç iz Istanbula, Turska, Erasmus iz Rotterdama, Nizozemska, Sveučilišta u Corku, Irska, Liègeu, Belgija, Oulu, Finska kao i novo pridruženih partnera sa Sveučilišta Malmö iz Malma, Švedska i Sveučilišta Łódź iz Łódźa, Poljska.