Novosti i događanja
Profesoricama dodijeljena Nagrada...

Profesoricama dodijeljena Nagrada Grada Zagreba za inicijativu "Pravo svakog djeteta na školski obrok"

Krunoslav Fučkor

Na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja 2023. u Gradskoj skupštini dodijeljena je Nagrada Grada Zagreba izv. prof.dr.sc. Ivani Dobrotić, izv. prof.dr.sc. Olji Družić Ljubotini, izv. prof.dr.sc. Marijani Kletečki Radović i izv. prof.dr.sc. Antoniji Petričušić za inicijativu Pravo svakog djeteta na školski obrok. Nagradu su profesoricama uručili gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

„Resursi iskustvenog učenja –...

„Resursi iskustvenog učenja – suradnja znanosti i prakse“

Krunoslav Fučkor

Na Studijskom centru socijalnog rada 03. travnja 2023. održan je jednodnevni simpozij za terenske nastavnike pod naslovom „Resursi iskustvenog učenja – suradnja znanosti i prakse“.

Na Simpoziju je sudjelovalo 60-ak stručnjaka iz prakse, koji u okviru različitih terenskih praksi  mentoriraju studente socijalnog rada u različitim ustanovama i organizacijama u Hrvatskoj. Svrha ovakvih simpozija je održavanje profesionalnih i kolegijalnih odnosa sa stručnjacima iz prakse te je ovo deveti simpozij po redu na koji se kolegice i kolege iz prakse rado odazvali.

Pripremljen je bogat program s predavanjima i radionicama te je tijekom simpozija održana kratka promocija monografije „70 godina Studijskog centra socijalnog rada 1952-2022“, koja je podijeljena predstavnicima ustanova s kojima Studijski centar socijalnog rada uspješno surađuje 20 i više godina u svrhu provedbe terenske prakse studenata socijalnog rada.

Četiri profesorice dobitnice nagrade...

Četiri profesorice dobitnice nagrade „Utjecajne hrvatske žene 2023. godine" 

Krunoslav Fučkor

Izv. prof. dr. sc.  Ivana Dobrotić, izv. prof. dr. sc.  Olja Družić Ljubotina, izv. prof. dr. sc.  Marijana Kletečki Radović i izv. prof. dr. sc. Antonija Petričušić dobitnice su nagrade „Utjecajne hrvatske žene 2023. godine" (2023 Croatian Women of Influence Award) u kategoriji Inovacije i vodstvo. Na Međunarodni dan žena nagradu im je dodijelila The Croatian Women’s Network™/Mreža hrvatskih žena (https://croatianwomensnetwork.org/).

U obrazloženju nagrade stoji da su ovogodišnje dobitnice proslavljene pionirke u svojim područjima. Žene su koje nadahnjuju, obrazuju i podučavaju buduće generacije te stvaraju temelje izvrsnosti u svojim zemljama. Njihovo zalaganje za boljitak vlastitih profesionalnih i društvenih zajednica uz izgradnju i održavanje veza s Hrvatskom ispunjava nas ponosom i nadom za budućnost. 

Četiri profesorice našeg Fakulteta svojom zagovaračkom inicijativom “Pravo svakog djeteta na školski obrok” uspjele su postići da Vlada Republike Hrvatske uvede mjeru jednog besplatnog obroka za svako dijete u osnovnim školama diljem Hrvatske od 1. siječnja 2023. godine te tako inovirale hrvatski obrazovni sustav i unaprijedile prava djece.

Čestitamo profesoricama na dobivenoj nagradi.

Zagovaračkoj inicijativi profesorica...

Zagovaračkoj inicijativi profesorica Studijskog centra socijalnog rada „Pravo svakog djeteta na školski obrok“ dodijeljeno je priznanje „Krunoslav Sukić“

Krunoslav Fučkor

Doprinos zagovaračke incijative "Pravo svakog djeteta na školski obrok" četiri profesorice Studijskog centra socijalnog rada: izv. prof. dr. sc. Ivane Dobrotić, izv. prof. dr.sc. Olje Družić Ljubotina, izv. prof. dr. sc. Marijane Kletečki Radović i izv. prof. dr. sc. Antonije Petričušić prepoznat je od strane organizacija civilnog društva te im je dodjeljeno priznanje “Krunoslav Sukić” za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava. 

Izv. prof. dr. sc. Ivana Dobrotić...

Izv. prof. dr. sc. Ivana Dobrotić objavila je uredničku knjigu Research Hanbook on Leave Policy: Parenting and Social Inequalities in a Global Perspective kao dio serije Elgar Handbooks in Social Policy and Welfare

Krunoslav Fučkor

Objavljena je urednička knjiga izv. prof. dr. sc. Ivane Dobrotić, Research Hanbook on Leave Policy: Parenting and Social Inequalities in a Global Perspective, u kolaboraciji sa Sonjom Blum (University of Bielefeld) i Alison Koslowski (University College London). Knjiga je objavljena kao dio serije Elgar Handbooks in Social Policy and Welfare, a koja teži dati sveobuhvatan pregled najnovijih istraživanja na području socijane politike prezentirajući izvorne doprinose vodećih autora_ica u području. 

Doc. dr. sc. Danijel Baturina -...

Doc. dr. sc. Danijel Baturina - dobitnik Godišnje nagrade za znanstvene novake u području društvenih znanosti za 2021. godinu

Krunoslav Fučkor

Doc. dr. sc. Danijel Baturina dobio je 21.studenog 2022 odlukom Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost godišnju nagradu za znanstvene novake za područje društvenih znanosti.  

Izvadak iz Odluke o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2021.godinu:
Doc. dr. sc. Danijel Baturina, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Studijski centar socijalnog rada, nagrađuje se godišnjom nagradom mladim znanstvenicima za izniman doprinos analizi i razvoju teme socijalnog poduzetništva. U 2021. godini objavio je samostalno ili u suautorstvu šest radova u visoko rangiranim časopisima i knjizi uglednoga međunarodnog izdavača Routledgea i prvi sveučilišni udžbenik na hrvatskome jeziku u području socijalne ekonomije i socijalnog poduzetništva.
U svojim radovima bavi se zaštitom ranjivih društvenih skupina (starije osobe, mladi izvan rada i obrazovanja), s posebnim naglaskom na alternativne oblike socijalne zaštite utemeljene na socio-poduzetničkom djelovanju. Kao jedan od najplodnijih hrvatskih autora u području socijalnog poduzetništva, tijekom 2021. i u desetogodišnjem djelovanju dao je višestruki doprinos razvoju znanstvenog područja socijalne politike.

Čestitamo kolegi Danijelu Baturini na velikom postignuću i želimo puno uspjeha u daljem radu!

Više