Odjeli

Voditeljica Knjižnice

Dr. sc. Andrea Horić
ahoric@pravo.hr


Knjižnica Pravnog fakulteta ima dva glavna odjela: Odjel knjiga i Odjel časopisa

Nakon potresa u ožujku 2020. godine koji je znatno oštetio zgrade Fakulteta, Odjel knjiga i Odjel časopisa iseljeni su sa sa svojih ranijih lokacija na Trgu RH 3 i Trgu RH 14.

Privremeno je uspostavljena knjižnična služba u suterenu zgrade na Trgu Republike Hrvatske 3 (ulaz iz dvorišta). 

U okviru Knjižnice djeluje i Europski dokumentacijski centar (EDC).

Većina osoblja Odjela knjiga, Odjela časopisa, te EDC-a privremeno je smještena u prostorijama Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Frankopanskoj 26, do dovršetka obnove zgrade na Trgu RH 14.

U Nazorovoj 51, u sastavu Studija socijalnog rada, djeluje područna knjižnica namijenjena studentima i nastavnicima predmetnog studija. Više informacija o radnom vremenu i uslugama knjižnice možete pronaći na poveznici: www.pravo.unizg.hr/sc-sr/knjiznica

Osim informacija i usluga, u prostorima knjižnice korisnici mogu dobiti građu na uvid te mogu koristiti naše usluge fotokopiranja.
 

Knjige, časopisi i ostale usluge

Udžbenike se može posuditi uz predočenje indeksa, na rok od najviše 30 dana, uz mogućnost produženja još najviše 2 puta po 30 dana. Zakasnina se naplaćuje 0,26 € (2 kune) po knjizi i po danu.

Časopisi se trenutačno nalaze u knjižničnim spremištima na izdvojenim lokacijama u gradu iz ranije spomenutih razloga. Časopisi se ne posuđuju, već dobivaju na korištenje u čitaonici, uz mogućnost fotokopiranja članaka. 


Posudba:

Trg Republike Hrvatske 3, suteren, ulaz iz dvorišta
Tel.: 01/ 45 64 308
Radno vrijeme: Pon - Pet: 09:00 - 13:00 h

Sve upite vezano uz pristup i posudbu građe molimo uputiti na email: knjiznica@pravo.hr
Za produženje roka posudbe: posudba.produzenje@pravo.hr


Čitaonica (Trg Republike Hrvatske 3, prizemlje, dv. II)
Radno vrijeme: Pon – Pet od 8:00 do 18:00 h

Građa koja nije za posudbu (knjige, referentna literatura, magistarske i doktorske radnje) može se čitati u Čitaonici i nije ju moguće iznositi izvan prostorija Knjižnice.

 

Tematska pretraživanja

Za pomoć pri pretraživanju informacijskih izvora kojima Knjižnica osigurava pristup obratite se emailom našim informacijskim stručnjacima:

Dragutin Nemec
dnemec@pravo.hr

Davor Farkaš
dfarkas@pravo.hr

Aleksandra Čar
acar@pravo.hr


Trebate li pomoć pri istraživanju politika i prava Europske unije, kontaktirajte Europski dokumentacijski centar na: eu-info@pravo.hr ili acar@pravo.hr