Agnes Milovan-Solter, pred.
Agnes Milovan-Solter,
pred.

Agnes Milovan Solter diplomirala je engleski i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Poslijediplomski studij interkulturne komunikacije i europskih studija završila je na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Fuldi, Njemačka. Poslijediplomski doktorski studij lingvistike upisala je na Sveučilištu u Zadru te je u lipnju 2022. obranila predloženu temu doktorskoga rada "Analiza glagolskih kolokacija u engleskom jeziku ugovornog prava". Rješenjem predsjednika Županijskog suda u Zagrebu 2010. godine imenovana je sudskom tumačicom za engleski, njemački i talijanski jezik, a potom je ponovno imenovana 2014., 2018. i 2022. godine. U području lingvistike, pravnog prevođenja te poduke jezika struke usavršavala se na radionicama i predavanjima u Hrvatskoj i u inozemstvu. 
Engleski jezik za pravnike i njemački jezik za pravnike predavala je u Razvojno-istaživačkoj jedinici za jezike i pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a nastavu iz poslovnog engleskog održala je u školi stranih jezika "Parole" u Zagrebu te na visokom učilištu F+U Akademija Heidelberg u Zagrebu.
Radila je kao prevoditeljica na CARDS 2004 twinning projektu "Jačanje poreznog sustava u području PDV-a radi pripreme VIES IT sustava međusobne povezanosti" pri Ministarstvu financija Republike Hrvatske. 
U Hrvatskoj je odvjetničkoj komori radila kao prevoditeljica, izvršna urednica časopisa "Odvjetnik" te kao stručna suradnica za edukaciju.

Više