Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa zakladom „British Scholarship Trust“, pozivaju na podnošenje prijave za stipendiju za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca tijekom akademske godine 2022./2023.

 

Stipendije su namijenjene kandidatima upisanima na diplomske i poslijediplomske studije, koji do 1. listopada 2022. godine neće navršiti 30 godina.

Prednost imaju kandidati koji:

 

imaju prihvatno pismo od ustanove u Velikoj Britaniji (detaljnije objašnjeno u točki 5. u popisu prijavne dokumentacije niže);

nisu do trenutka prijave provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu;

su u trenutku prijave upisani u poslijediplomski doktorski studij u RH;

su asistenti i stručni suradnici na visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim institutima u RH.

 

Stipendije se dodjeljuju za znanstveno istraživanje te nisu namijenjene za razdoblje studija, stoga ne postoji mogućnost snošenja troškova studija na britanskom sveučilištu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH i Agencija za mobilnost i programe EU-a i izabrat će kandidate čije će prijave biti proslijeđene u Veliku Britaniju, a konačnu odluku o dodjeli stipendije donosi zaklada „British Scholarship Trust“.

Britanska strana („British Scholarship Trust“) uplaćuje stipendistima financijsku potporu tijekom boravka u Velikoj Britaniji, a troškove putovanja stipendista u Veliku Britaniju snosi hrvatska strana (Agencija za mobilnost i programe EU-a).

Detaljne informacije 

 Rok za predaju prijave za stipendiju je 4. ožujka 2022. godine.

 

Popis obavijesti