DRUŠTVENO KORISNO UČENJE I SOCIJALNE INTERVENCIJE:
Društveno korisno učenje i socijalne intervencije
Katedra za psihologiju

Izdvojeni dojmovi studenata koji su u ak. god. 2020./2021. uživo ili online sudjelovali u projektima društveno korisnog učenja s četiri različita društvena partnera: 

  • "Iznimno sam zadovoljna upisom ovoga kolegija jer je doprinjeo mom osobnom razvoju" (AMBIDEKSTER 2, O)
  • "zaista mi je bilo super što sam imala priliku bolje se upoznati s time kako stvari zapravo funkcioniraju i kako je to surađivati s nekom udrugom i raditi u timu kada svi ovisimo jedni o drugima. Tako da je bilo korisno, naučilo me svačemu i natjeralo da izađem iz svoje komfort zone te da steknem nove vještine i više samopouzdanja" (PRAGMA 1, O)
  • "nije bio moj prvi izbor i malo me na početku prestrašilo što je toga tako puno bilo i mislila sam da će mi uzeti jako puno vremena, ali iako mi je uzelo određeno vrijeme drago mi je da sam bila dio ovoga" (UKSR-M 2, U)
  • "dobila sam mogućnost uvida u stvarnu situaciju koja me očekuje možda na budućem poslu, a šta nisam mogla dobiti da sam sudjelovala na nekom drugom kolegiju" (UKSR-K 3, O)
  • "mentorica je bila jako dobra, trudila se jako uklopiti nas sve u svoj raspored iako znamo koliko joj je to bilo teško, imala je dobre sugestije. Korisnici doma su također bili super i bolji od očekivanog, sudjelovali su i na kraju mi je bilo drago što sam u ovom timu iako na početku nisam baš bila oduševljena izborom" (PARK 2, U)

Znanstveni rad posvećen evaluaciji DKU kolegija u hibridnom i full-online obliku dostupan je na poveznici:

https://www.bib.irb.hr/1175681 

 

Znanstveni rad posvećen dobrobitima društveno korisnog učenja iz perspektive budućih socijalnih radnika dostupan je na poveznici: 

https://hrcak.srce.hr/file/423573

 

HRT Školstvo i znanost - prilog o društveno korisnom učenju: https://fb.watch/k3KDXBEOZC/

 

Popis obavijesti