ARHIVA:
Pomorsko i općeprometno pravo - seminar

Mr. sc. Slaven Dobrić, član uprave i direktor Sektora za obradu šteta Allianz osiguranja Zagreb, održao je u sklopu seminara predavanje o naknadama štete u hrvatskom pravu, kako iz aspekta osiguranika tako i iz aspekta osiguratelja i hrvatskih sudova. Na jednom aktualnom primjeru iz prakse studenti su okušali svoje znanje i umijeće sudovanja po pitanju naknade štete nastale iz sudara vozila, što im je omogućilo lakše razumijevanje ove složene materije.

 

Dr. sc. Adriana Vincenca Padovan diplomirala je 2002. godine, a doktorirala 2011. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Magistrirala je na Međunarodnom institutu za pomorsko pravo Međunarodne pomorske organizacije na Malti (IMO/IMLI) 2003. godine. Pravosudni ispit je položila 2006. godine.

Od 2010. godine je zaposlena u Jadranskom zavodu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, danas u zvanju znanstvenog suradnika. Od 2003. do 2010. radila je u Croatia osiguranju d. d. Zagreb na poslovima transportnih osiguranja.

Tijekom akademske godine 2007./2008. bila je stalni predavač na IMO/IMLI-u.

Sudjelovala je u Stručnom povjerenstvu za izradu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske tijekom 2012. i 2013. godine. Članica je Hrvatskog društva za pomorsko pravo i upravnog odbora Hrvatske udruge za pravo osiguranja. Izlaže na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim konferencijama. Objavljuje znanstvene i stručne članke iz područja transportnog prava te prava osiguranja. Autorica je knjige Uloga pomorskog osiguranja u zaštiti morskog okoliša od onečišćenja s brodova, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zagreb, 2012.

 

Zoran Tasić

Obrazovanje

  • Pravni fakultet u Splitu;
  • Mary and Westfield College, London (slušao post diplomska predavanja iz predmeta International Trade Law and Legal Aspects of International Finance);

Praksa

  • Brodogradilište Split (ugovori o gradnji broda)
  • Stephenson Harwood, Solicitors, London (odjel za pomorsko pravo) (1988-2002)
  • Ince & Co., Solicitors, London (odjel za pomorsko pravo) (2002-2003)
  • Raiffeisen Bank Zagreb (zamjenik direktora pravnih poslova)(2003-2005)
  • CMS Reich-Rohrwig Hainz, Rechtsanwälte, podružnica Zagreb (konsultant za bankarstvo i financije) (2006-  )
Popis obavijesti