6. 4. 2016. u 22:26
Uređeno: 20. 4. 2016. u 08:58
Rezultati ekipe Pravnog fakulteta na Price Media Law Moot Court natjecanju

Ekipa Pravnog fakulteta u Zagrebu, koju su činile studentice četvrte i pete godine studija Mirta Horvat, Valentina Jakopec, Tihana Krajnović i Matea Perica, plasirala se među šesnaest najboljih u finalu Price Media Law Moot Court natjecanja, a Matea Perica proglašena je najboljom govornicom na čitavom natjecanju.

Na finalni dio ovog natjecanja, koji se tradicionalno održava u Oxfordu, studenti Pravnog fakulteta kvalificirali su se pobjedom na regionalnom natjecanju u Beogradu u prosincu 2015. godine. Finalni dio natjecanja u Oxfordu zagrebački studenti započeli su ročištima protiv sveučilišta iz Indije, Kine i Bahama. Uspješnim rezultatima u ovim rundama tim se kvalificirao u osminu finala, gdje je bolja ipak bila ekipa sa sveučilišta u Singapuru.

Na individualnoj razini ostvaren je najbolji mogući rezultat. Naime, studentica Matea Perica proglašena je najuspješnijim govornikom (best oralist) na čitavom natjecanju. U konkurenciji veoma dobro pripremljenih natjecatelja s najprestižnijih svjetskih sveučilišta, od kojih su većina izvorni govornici engleskog jezika, ovaj rezultat predstavlja zaista zapažen uspjeh našeg Fakulteta.

U konačnici, rezultati ostvarena na regionalnom dijelu natjecanja su sljedeći:

  • Prvo mjesto

  • Najbolji govornik (Matea Perica)

  • Drugi najbolji govornik (Tihana Krajnović)

U svjetskom finalu natjecanja ostvareni su sljedeći rezultati:

  • Plasman među 16 najboljih sveučilišta (ekipno)
  • Najbolji govornik (Matea Perica)

Ovogodišnji slučaj (moot case) na Price Media Law Moot Court natjecanju ticao se granica slobode izražavanja i prava na privatnost na internetskim društvenim mrežama, te mogućih ograničenja tih prava u svrhu sprječavanja i sankcioniranja od govora mržnje te terorističkih i ekstremističkih aktivnosti.

Studente je za natjecanje pripremao doc. dr. sc. Marko Jurić s Katedre za pravnu informatiku, a značajnu pomoć u pripremama za usmena ročišta pružili su Iva Kuštrak Managić te doc. dr. sc. Sunčana Roksandić Vidlička, doc. dr. sc. Antonija Petričušić, dr. sc. Dario Čepo, dr. sc. Tina Oršolić Dalessio, dr. sc. Svetlana Paramonova, Marina Gutschy, kao i članovi prijašnjih ekipa Pravnog fakulteta na ovom natjecanju.

Sudjelovanje studentske ekipe na ovom natjecanju omogućio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a svojom donacijom zagrebačke studente poduprla je i Atlantic grupa d.d.

 

Više o Price Media Law Moot Court natjecanju: http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk/

Ovogodišnji slučaj (moot case): http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk/case-and-rules/

Konačni rezultati natjecanja: http://pricemootcourt.socleg.ox.ac.uk/2015/09/international-rounds-2015-2016/

 

 

Članovi ekipe Pravnog fakulteta na Price Media Law Moot Court natjecanju: Tihana Krajnović, Mirta Horvat, Matea Perica, Valentina Jakopec

 

 

pfz
Copyright (C) 2024 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana