OBAVIJESTI:
Capella Iuris
Repozitorij

Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu Capella juris svoj je glazbeni put započeo u svibnju 2006. godine. Dirigentska palica povjerena je maestru Wolfgangu Ruschu na ideju i inicijativu prof.dr.sc. Ive Josipovića. U siječnju 2008. godine glazbeno vodstvo preuzima mladi maestro prof. Jurica Petar Petrač.

U početku malobrojni, pjevali smo na promocijama diplomanata Pravnog fakulteta, no vrlo smo brzo stasali u ozbiljan pjevački zbor koji održava samostalne koncerte u suradnji s renomiranim glazbenicima (Hrvatski barokni ansambl, Gudački kvartet Rucner).
U samo četiri godine postojanja Zbor je održao osam samostalnih koncerata u Zagrebu i Varaždinu, tridesetak „gaža“ i četiri natjecanja (Zagreb 2008. – brončana plaketa; Ohrid, Makedonija 2009. – brončana plaketa; Zagreb 2010. – srebrna plaketa).
Na međunarodnom festivalu zborova „Praga cantat“ koji se održao od 29. listopada do 01. studenog 2010. u Pragu, Češka, Capella Juris je osvojila srebrnu plaketu i posebnu nagradu žirija za najbolju izvedbu suvremene kompozicije (I.Kuljerić, Crn Bel).
Popis obavijesti