Studenti o kolegiju u anonimnim anketama

Akademska godina 2020./2021.

PO ČEMU ĆETE PAMTITI NASTAVU IZ UPRAVNOG PROCESNOG PRAVA?
Po naučenom primjenjivanju zakona na konkretne situacije
Zanimljivo i lijepo iskustvo na PFZG.
Nastavu iz Upravnog procesnog prava ću pamtiti po osjećaju nelagode i želje da što prije završi.
Naučio sam pisati žalbe, presude i rješenja.
Po ugodnosti predavanja
Nastava iz upravno procesnog prava mi je bila odlična. Oduševilo me što smo imali uvid u raznovrsnu sudsku praksu osobito upravnog i ustavnog suda. Bilo je baš zanimljivo predavanje i baš mi je žao što je gotovo.

Po zadacama :) i diskusijama

VAŠ SLOBODNI KOMENTAR O NASTAVNIKU I NASTAVI IZ UPRAVNOG PROCESNOG PRAVA
Profesor je fantastičan i odlično približava gradivo studentima. Među najboljim profesorima na Pravnom fakultetu sigurno.
Svidjela mi se struktura predavanja i što nisu bila klasična relativno suhoparna predavanja. Sviđa mi se interaktivna nastava i što smo mogli slobodno iznijeti mišljenje. Nastavnik je sve lijepo i smisleno ispredavao te ukazao na mnogobrojne probleme u praksi. Također, ogroman plus mi je što smo radili stvarne odluke i presude te na taj način došli više u dodir s pravom van Pravnog fakulteta. Pisanje presuda, žalba i rješenjem smatram jako korisnim i nešto što će svakome trebati u budućnosti, a nažalost na fakultetu rijetko kada to naučimo.
Nakon odslušanog predmeta, mnoge stvari su mi jasnije, nastava je jako dobro raspoređena.
Predmet i zadaće koje smo rješavali su dobra podloga za dalje, za nastavak našeg rada nakon završetka studija, bolje smo upoznati sa praksom koja nas očekuje nakon studija.
Pohadala sam kod istog profesora i seminar pa sam odlucila upisat i ovaj predmet. Ne vida se cesto profesor kojemu je tolko stalo do atudenata i to je bio moj glavni razlog za odabir ovog predmeta.
Profesor Staničić je odličan profesor. Jako dobro nam je ukazao na bitne stvari o kojima moramo voditi računa kao budući pravnici. Osobno mi se sviđa način njegovig predavanja i razgovora sa puno primjera iz svakodnevnog života a koji su u vezi s materijom, tako da je meni osobno stvarno približio upravno pravo. Svidjelo mi se i to što smo morali pisati presude, žalbe i rješenja što nam je omogućilo da vidimo kako to zaista izgleda u praksi. Osobno sam s ovim predmetom oduševljena.
Na kolegiju mi se nije svidjelo što su mi predavanja izazivala učestalu tremu i nelagodu zbog straha da nešto ne znam odgovor ili da krivo odgovorim. Tome je svakako doprinijela profesorova reakcija u slučaju neznanja drugih kolega. Smatram da atmosfera nije bila takva da se moglo javljati pa čak i s krivim odgovorima. Također smatram da se naposljetku sav moj uloženi trud, glede ovog kolegija, nije primijetio, dok se nekim drugim kolegama aktivnost uzela u obzir.
Međutim, kako biti aktivan i pokazati znanje, pokazati razumijevanje pročitanog, ako se ne osjećaš lagodno...

Akademska godina 2021./2022.

U DVIJE-TRI RIJEČI, PO ČEMU ĆETE NAJVIŠE PAMTITI PREDAVANJA IZ KOLEGIJA UPRAVNO PROCESNO PRAVO? (Ako ih nećete posebno pamtiti ni po čemu, slobodno to napišite.)
Materija kao takva je jako životna stoga i jako korisna za naš budući rad, jer upravno pravo se provlači kroz sva područja života. Predavanja su bila zabavna, interaktivna, opuštena i poučna.
Puno korisnih primjera iz prakse
zanimljiva sudska praksa

Po tjednim zadaćama, ali i po zanimljivim i korisnim predavanjima

VAŠ SLOBODNI KOMENTAR O NASTAVNIKU I NASTAVI IZ KOLEGIJA UPRAVNO PROCESNO PRAVO
Sve mi se jako svidjelo, jedino mi je ponekad bilo previse materijala za citanje. Po mom misljenju jedan od najboljih, ako ne i najbolji, kolegij na faksu.
Izbor ovog predmeta bio je odlična odluka, profesor je iznimno susretljiv, komunikativan te su predavanja bila izrazito zanimljiva i dinamična.
Profesor je iznimno korektan i zainteresiran za nastavu što dovodi i do naše zainteresiranosti za ovaj predmet. Brzo odgovara na pitanja postavljena putem maila i njegova organizacija je i više od onoga što studenti očekuju. Profesor prije svakog predavanja obrati pažnju na raspoloženje studenata te svojom kratkom opaskom uspije nas oraspoložiti zbog čega dobija veliki plus.
Organizacija nastave mi se svidjela zbog velikog doticaja sa sudskom praksom, pisanjem rješenja i sudskih presuda koje će uvelike doprinijeti našem budućem radu.
Mislim da je kolegij sam po sebi zanimljiv zbog profesora koji nam je upravno pravo pojasnio na jako zanimljiv i životan način te bih preporučila svakom studentu koji želi biti svjestan svojih mogućnosti zaštite nasprem države da upiše ovaj kolegij :). Profesoru želim daljnji uspjeh u predavanju te da nastavi ovim putem.