Obavijesti
12. 3. 2018. u 17:40
Uređeno: jučer u 13:00

Dragi studenti,

na sljedećim linkovima možete pronaći konačan raspored seminarista u seminarske grupe:

Seminar HR -EU
Seminar Rodna ravnospravnost
Seminar EU pravo okoliša

Napominjemo da je seminar za grupu na engleskom i Rodnu ravnopravnost već počeo, a da seminar EU pravo okoliša počinje13. ožujka, a seminar HR-EU 14. ožujka.
 

Melita Carević

6. 3. 2018. u 09:50
Uređeno: 6. 3. 2018. u 11:59

Prvi susret seminarista koji su upisali seminarsku grupu EU i Hrvatska održat će se u srijedu 14. ožujka u 14.30 u dvorani II u Glavnoj zgradi fakulteta.

Zbog neravnomjernog broja upisanih studenata u različite grupe, dio studenata iz ove grupe raspoređen je u ostale grupe. Molimo da konzultirate tablicu da vidite u kojoj ste grupi.

Tamara Ćapeta

Dragi studenti/dear students!

 

Predavanja iz predmeta 'europsko javno pravo' počinju u tjednu koji započinje 26. veljače.

 

Dvije grupe predavanja održavaju se na hrvatskom jeziku:

Jutarnja grupa - ponedjeljkom (prvi susret 26. veljače u 11.00 u dvorani 2, Glavna zgrada)

Popodnevna grupa - četvrtkom (prvi susret 1. ožujka u 17.00 sati, dvorana 2, Glavna zgrada)

 

VAŽNO: Bez obzira jeste li redovan ili izvanredni student, i bez obzira što vam piše u studomatu, izaberite grupu u kojoj želite pratiti predavanja i dođite u tu grupu, ili dođite u englesku grupu, ako želite pratiti predavanja na engleskom (vidi niže).

Svakom studentu bit će dodijeljeno mjesto na kojem će sjediti do kraja semestra. Od drugog tjedna predavanja ne možete više mijenjati grupe. Tako ćemo pratiti dolazite li na predavanja i koliko ste aktivni. Studenti koji dolaze na predavanja stječu pravo polaganja ispita kroz dva kolokvija. Aktivni studneti dobivaju pluseve za zalaganje koji im mogu povisiti ocjenu iz ispita.

 

Classes in 'European Public Law' in English start on Wednesday, 28 February.

They will take place on Wednesdays, from 11.00 h in the main building, classroom 2.

IMPORTANT: Croatian students can also take classes in English!!!! We encourage you to do so! You can still change your choice in the first 2 weeks of classes. If you afre not sure, come to the class on Wednesday and check your English! You will have additional benefits - learning a foreign language and meeting visiting students.

Melita Carević

10. 3. 2017. u 16:18
Uređeno: 21. 2. 2018. u 18:39

 

PROMJENA KONCEPTA PISANOG ISPITA IZ EUROPSKOG JAVNOG PRAVA

Na ispitnom roku 7. travnja 2017. počet će se primjenjivati novi koncept pisanog ispita iz Europskog javnog prava. Pisani će se ispit sastojati od sljedeća dva dijela:

· 10 osnovnih pitanja na koja je potrebno odgovoriti bez korištenja materijala za pripremu ispita, vrijeme pisanja: 20 minuta

· 20 pitanja koja se odnose na zadane hipotetske slučajeve na koja se može odgovoriti uz korištenje materijala za pripremu ispita u papirnatom obliku, vrijeme pisanja: 45 minuta

 

Pisani ispit nosi 30 bodova: 10 bodova za prvi dio i 20 bodova za drugi dio.

Za uspješno polaganje pisanog ispita potrebno je ostvariti najmanje 7 bodova u prvom dijelu ispita (70% točnih odgovora) i ukupno najmanje 17 bodova iz oba dijela ispita (od mogućih 30 bodova). Student koji u prvom dijelu ispita ostvari manje od 7 bodova neće moći položiti ispit bez obzira na ukupan broj ostvarenih bodova. Ostvarena 22 boda (od kojih je barem 7 ostvareno u prvom dijelu ispita) donose ocjenu dobar (3). Ostvarena 24 boda (od kojih je barem 7 ostvareno u prvom dijelu ispita) omogućavaju izlazak na usmeni ispit i odgovaranje za ocjene vrlo dobar (4) i odličan (5).

Kao i do sada, ocjena postignuta na pisanom ispitu nije zagarantirana na usmenom dijelu ispita.

Student koji ostvari najmanje 15 bodova u oba dijela ispita (od kojih je barem 7 ostvareno u prvom dijelu ispita) može dodatnim bodovima ostvarenim aktivnim sudjelovanjem na nastavi skupiti dovoljan broj bodova za prolazak ispita, odnosno veću ocjenu.

 

U prvom će se dijelu ispita provjeravati isključivo poznavanje i razumijevanje osnovnih pojmova prava EU. Neće se tražiti memoriziranje brojčanih podataka ili drugih nevažnih činjenica.

Primjer pitanja iz prvog dijela ispita: Koja institucija ima pravo zakonodavne inicijative u redovnom zakonodavnom postupku?

Primjer pitanja koje se neće pojaviti u prvom dijelu ispita: Koje su godine održani prvi izravni izbori za Europski parlament?

 

Komisijski ispit će i dalje biti isključivo usmeni ispit.

Melita Carević

Repozitorij
Copyright (C) 2018 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana